Social media management

Ondersteuning bij strategie en community management

Social media management

Social media is niet meer weg te denken als onderdeel van uw online marketing strategie. Een goede social media strategie kan ervoor zorgen dat je een netwerk van trouwe fan opbouwt wat uiteindelijk ook tot meer trouwe klanten kan leiden. Roos internet marketing kan u ondersteunen met uw social media strategie, planning en uitvoering.

Social media strategie

Social media marketingplan

Analyse en rapportage

w

Community management

Opzetten social accounts

Doelgroep Analyse

Social monitoring

Content strategie

Adverteren

Social Media Werkwijze

In de eerste fase leren wij uw bedrijf kennen. Uw huidige strategie, doelstellingen, online concurrenten en uw aanwezigheid op de sociale platformen. Zo verzamelen we de benodigde gegevens om een heldere strategie te kunnen bedenken.

Basis gegevens:
Bepalen van bedrijfsdoelstellingen met bijbehorende informatie.

Doelgroep onderzoek:
Wie is de (online) doelgroep. Hoe groot is de doelgroep. Wat zijn de kenmerken en hoe gebruiken zij internet. Wat zijn hun kenmerken, wie zijn de beïnvloeders etc.

Social Scan:
Wat is de huidige status van de social media kanalen op basis van statistieken en analyse.

Concurrentie analyse:
Wie zijn de online concurrenten. Op welke online netwerken bevinden zij zich en wat is hun strategie. (basis keywords?).

Ontwikkelen van een uitgebreide Social Media Strategie en een projectplan dat duidelijk de te gewenste resultaten en meetbare doelen voor de verschillende social media profielen weergeeft.

Profiel strategie
Bepalen welke Social media kanalen passen bij je product en dienst en hoe je deze kanalen wil inzetten om je doelen te bereiken.

Engagement Strategie
Hoe ga je per kanaal communiceren en hoe bereik je de juiste beinvloeder die via hun netwerken je content kunnen delen.

Meetplan
Meetbare korte en lange termijn doelstellingen om campagne prestaties goed te kunnen beoordelen.

Content Strategie
Het creëren van een content kalender met daarop een planning van de content voor elk Social netwerk wat ingezet kan worden.

Advertentie strategie (optioneel)
Het ontwikkelen van een media-plan en budget voor de netwerken. Definiëren van doelen voor elke campagne, of dat nu de groei van volgers/fans is, betrokkenheid van de gemeenschap, het genereren van leads, conversies, of iets anders.

Implementeren van de aanbevelingen van de profiel strategie en content strategie.

Content management
Plaatsen van berichten en acties volgens het content plan

Reclame Implementatie
Toepassen van reclame campagnes volgens de vooraf gedefinieerde reclame strategie. Indien nodig aanpassen in overeenstemming met de klant en begroting.

Community Management
Interactie met de mensen uit de social media kanalen

Twee wekelijkse overleg over de prestaties van de campagnes en de uitvoering van de vooraf geplande toepassing van content.

Maandelijkse rapportage
Rapportage van de huidige status van resultaten, campagne statistieken, voortgang project, en voorstel plannen voor de volgende maand

Social media uitbesteden?

Maak gebruik van een van onze Social Media Pakketten of neem contact met ons op voor een opmaat voorstel voor Social media management.

Social Media Management pakketten